Sanne Nijland

Sanne

Mijn naam is Sanne Nijland. In 1999 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Na een korte periode in een revalidatiecentrum te hebben gewerkt heb ik mijn focus verlegd naar het werkveld van arbeid en gezondheid.

Het is mijn missie om hoogsensitieve mensen te inspireren en te faciliteren om met hun talenten een positieve impact te maken voor de wereld van morgen.

In de jaren na mijn werk als arbeidsdeskundige heb ik steeds meer interesse gekregen in hoogsensitiviteit. Mede omdat ik zag dat steeds meer mensen vastlopen in een omgeving waarin er steeds meer prikkels zijn en meer eisen aan mensen worden gesteld. Ook worden extraverte kwaliteiten vaak meer gewaardeerd dan introverte talenten, waardoor veel mensen continu het gevoel hebben tekort te schieten. Dat is jammer en zonde van al die kwaliteiten die we zo hard nodig hebben in onze maatschappij. Dat heeft ertoe geleid dat ik in 2021 ben begonnen aan de tweejarige opleiding tot HSP coach* via Hooggevoelig heel gewoon. In 2023 heb ik deze opleiding succesvol afgerond en ben ik mijn eigen coachingspraktijk gestart. In mijn praktijk hoop ik mijn deskundigheid op het gebied van hoogsensitiviteit te kunnen combineren met mijn kennis en ervaring op arbeidsdeskundig vlak.

* De enige door CPION erkende en gecertificeerde post HBO opleiding tot HSP coach van Nederland.

Tessa Pierik van Punch Support

Bij een re-integratiebedrijf heb ik jarenlang arbeidsongeschikte werknemers begeleid bij hun terugkeer in werk. In 2008 heb ik de post HBO opleiding tot arbeidsdeskundige afgerond en heb ik vanuit die rol talloze arbeidsdeskundige onderzoeken voor het midden- en kleinbedrijf uitgevoerd. In die tijd heb ik aan den lijve ondervonden welke krachten en lasten hoogsensitiviteit met zich mee kan brengen. Ik was heel goed in staat gesprekken te voeren, me in te leven in de ander en alle belangen af te wegen, maar tegelijkertijd pikte ik ook alle onderhuidse spanningen en rivaliteiten haarfijn op, soms tot gevolg dat ik helemaal op was nadat ik een gesprek had gevoerd. Maar de verslaglegging moest dan nog gebeuren, waardoor ik zeer regelmatig volledig achter de feiten aanliep.

Met een continue gevoel van stress en verhoogde werkdruk als resultaat. Waarom kon ik niet ‘gewoon’ mijn werk doen? Waarom trok ik me altijd alles zo aan? Met de kennis van nu kan ik deze trekken van mezelf heel goed begrijpen en benader ik het juist als positieve punten.

Gelukkig had mijn werkgever destijds oog voor mijn kwaliteiten en ben ik een andere rol gaan vervullen, maar niet iedereen kan rekenen op dat begrip.