begeleiding bij hoogsensitiviteit

Coaching

Het benutten jouw hoogsensitieve talent kan ook uitdagingen met zich mee brengen.

Vanwege je gevoeligheid kun je sneller overweldigd raken door prikkels en stress. Het vinden van een balans tussen het benutten van je talent en het zorgen voor je eigen welzijn is van cruciaal belang.

In de eerste plaats zal coaching erop gericht zijn samen om te ontdekken wat hoogsensitiviteit voor jou betekent. Als jij je bewust wordt van je valkuilen én je talenten kun je veel beter gaan bekijken wat goed voor jou is en je leven meer in eigen hand gaan nemen. Je kan niet van je omgeving verwachten dat deze zich aan jou aanpast en als vanzelfsprekend rekening met je houdt. Jij kan wel leren beter voor jezelf te zorgen en hierover met je omgeving te communiceren. Vanuit zelfbewustzijn en zelfvertrouwen jouw koers volgen.

Hoe ga je dat doen? Door een combinatie van theorie en praktische oefeningen wil ik je laten ervaren wat hoogsensitiviteit voor jou betekent. Uit je hoofd, in je lijf. Weer voelen hoe het met je gaat en ontdekken waar jouw behoeften liggen. En je gaat zelf aan de slag om hier in de praktijk ervaring mee op te doen. Er is geen quick fix. Jouw eigen aandeel is belangrijk in dit proces en je mag je eigen keuzes gaan maken.

hoogsensitief op de werkvloer

Resultaat

Na het volgen van een traject heb je:

  • kennis opgedaan over het begrip hoogsensitiviteit en de werking van hoogsensitieve brein
  • inzicht in jouw energiebalans in de mogelijkheden om hier invloed op uit te oefenen
  • inzicht in de dynamiek van hoogsensitiviteit waardoor je jezelf beter kan begrijpen en aanknopingspunten hebt om je leven meer in eigen hand te nemen.
  • zicht op jouw unieke talenten
  • handvatten gekregen hoe om te gaan met jouw hoogsensitiviteit op de werkvloer, waardoor je uitval kan voorkomen